De plaatsvergelijking garandeert een correcte afhandeling.

Na het aflopen van de huurovereenkomst vergelijken we nauwkeurig de staat van de woning op basis van de plaatsbeschrijving bij intrede. Onze onafhankelijke deskundige stelt eventuele huurschade vast en berekent een eerlijke schadevergoeding.

Met onze virtual tour kijken we terug in de tijd.

Kijk rond in elke kamer! Je beschikt over een 360° visuele momentopname van de staat van de woning bij het begin van de huurovereenkomst. Zo is er nog weinig discussie mogelijk.

De huurovereenkomst loopt ten einde.

Beide partijen ondertekenen de opdracht om onze deskundige de plaatsvergelijking en schadebegroting te laten uitvoeren. We spreken een geschikte datum en tijdstip af voor het plaatsbezoek.

Een plaatsvergelijking bij uittrede is volgens het Vlaams Woninghuurdecreet wettelijk verplicht als 1 van de partijen hierom vraagt. Download hier de brochure, vanaf pagina 23 vind je alle info.

De plaatsvergelijking moet ten laatste gebeuren op het ogenblik dat de verhuurder de teruggave van de sleutels van de woning aanvaardt.

Het is wettelijk bepaald dat de plaatsvergelijking voor gezamenlijke rekening wordt opgesteld. De verhuurder en huurder betalen elk 50% van de kosten.

Van beide partijen hebben we de naam, adres, telefoon en e-mailadres nodig. Verder hebben we het adres van het huurpand en de startdatum van de huurovereenkomst nodig. Al deze gegevens staan ook in het huurcontract. De plaatsbeschrijving bij intrede moet ter beschikking zijn om de oorspronkelijke staat van de woning te kennen.

We vergelijken samen de staat van de woning.

Tijdens het plaatsbezoek inspecteren we het volledige pand. We vergelijken de staat van de woning op basis van de plaatsbeschrijving bij intrede. De sleutels worden opgelijst en we helpen met de energieovernamedocumenten.

De aanwezigheid van beide partijen is verplicht tijdens de plaatsvergelijking.

Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het pand duurt het plaatsbezoek ongeveer 1 tot 2 uur.

Onze deskundige maakt altijd foto’s van de meterstanden en zet die in het verslag. Hij assisteert bij het invullen van de overnamedocumenten. Met de ondertekende documenten kunnen alle contracten overgenomen worden.

We zorgen voor een correcte afhandeling.

We stellen een verslag op met alle nieuwe schade. De schadevergoeding wordt onpartijdig begroot aan de hand van marktconforme ramingen rekening houdend met normale slijtage.

De deskundige maakt het verslag ter plaatse en bij akkoord wordt het door beide partijen ondertekend. Zo kan de huurwaarborg onmiddellijk geregeld worden. Indien het schadeverslag heel uitgebreid is en er meer onderzoek nodig is om de kosten te begroten wordt het verslag pas na het plaatsbezoek afgewerkt.

Ons verslag bestaat uit 4 documenten die elke apart ondertekend worden door beide partijen: onze opdracht om de schadevergelijking uit te voeren, een oplijsting van de afgeleverde sleutels en de meteropnames, een verslag van alle vastgestelde nieuwe schade en een voorstel tot schadevergoeding per geval van huurschade.

Ontdek onze andere diensten voor de vastgoedsector.

Een plaatsbeschrijving beschermt zowel huurder als verhuurder.

Onze plaatsbeschrijvingen bij intrede zijn uniek. Met 360° foto’s in hoge resolutie leggen we objectief de staat van élke ruimte vast. Een gedetailleerde beschrijving en een uitgebreide reeks detailfoto’s maken het rapport compleet.

Onze vastgoedfoto's zetten je woning in de kijker.

Met ons oog voor detail brengen we woningen natuurlijk uitgelicht en realistisch in beeld. We maken foto’s volgens je specifieke wensen en houden rekening met de verschillende media waarop je de woning presenteert.

Met een plattegrond krijg je inzicht en hou je overzicht.

Net als mooie foto’s mogen plattegronden niet ontbreken bij het presenteren van woningen voor verkoop en verhuur. Op basis van scans maken we een duidelijk grondplan en bieden we overzicht en ruimtelijk inzicht.

Bruno Vandermarliere

PROVINCIE ANTWERPEN
kantoor Borgerhout

PROVINCIE OOST-VLAANDEREN
kantoor Lokeren

©2024

Bruno Vandermarliere – Kroonstraat 170/0301, 2140 Borgerhout

Stuur Bruno een bericht.

Stuur Iris een bericht.